13 februari 2010

Backaboken

Titta in på Backabokens blogg. Här tipsar elever i Ystad andra elever om läsvärda böcker. Det roliga med denna sida är att eleverna läst in korta ljudfiler där de läser en bit ur boken de skrivit om.

Intressant och trevligt att höra dialekter från barn i en annan del av Sverige.

3 kommentarer:

Kimselius sa...

Håller med dig om att Backabokens blogg är en jättefin sida (har lagt en länk till sidan från min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com).

Speciellt roligt med ljudspåren. Det var magiskt att lyssna på när någon annan läste ur en av mina böcker. Plötsligt kändes boken mycket mer spännande än vad jag mindes den. Jag blev faktiskt sugen på att läsa om min egen bok.

Backabokens blogg är ett bra sätt att stimulera eleverna att läsa fler böcker. Hoppas att många skolor tar efter och gör Bokbloggsidor.

Varma hälsningar från författaren Kim M. Kimselius

Öpedagogen sa...

Först vill jag passa på och säga att det är så roligt, att du som författare, hör av dig till eleverna. De måste ha blivit överlyckliga.

Det finns en hel del klassbloggar där man skriver om böcker, t ex boktokar.blogg.se. Det som jag tyckte var så fiffigt med Backaboken var just ljudspåren. En mycket god idé att ta efter och samtidigt roligt att höra dialekterna.

Kimselius sa...

Tack för du hörde av dig med ännu en boktipsblogg. Får många frågor om boktips, så jag samlar på mig så många bokbloggar jag kan. Tipsa gärna om fler.

Precis som du tyckte jag det var extra roligt med ljudfilerna. De förhöjde stämningen och gjorde Backaboken till en alldeles speciell blogg som sticker ut.

Varma hälsningar från Kim