13 januari 2010

Hon lär sig svenska på bl a Facebook

Jag har en nära släktning vars blivande fru nu håller på att lära sig svenska. Hon har varit i Sverige sedan i somras. Hon tittar och lyssnar på TV och läser det hon får tag på. Vi i släkten använder bl a Facebook för att kommunicera med henne på svenska. I början var våra inlägg endast på engelska, nu en tid tillbaka har det varit svenska och översättnig på engelska och nu verkar det som om det faller över mer och mer till svenska. Hon är på G!!!

Det går sakteliga framåt och jag är så glad och stolt för henne - hon kämpar envist på med vårt språk som inte alltid är så lätt att få grepp om. Det är intressant att se att hon nu kommunicerar mer och mer på svenska i sina Facebookinlägg och gör det bra. Inte grammatiskt rätt alla gånger, men vad spelar det för roll. Hon vill kommunicera, vi förstår och vi kommunicerar tillbaka. Vi hejar, peppar och med glada tillrop skriver vi nya Facebookinlägg till henne. Det meningsfulla skrivandet har en enorm kraft och är förhoppningsvis en bidragande faktor till en större förståels för vårt språk.

Det är också intressant att se att de sociala medierna hjälper till med inlärningen av ett helt främmande språk. Något för oss i skolan att tänka och ta tillvara på.

Vet du någon bra websida som min kära släktning skulle kunna använda sig av när hon ska lära sig svenska? Tips mottages tacksamt =)

Go girl!!!

2 kommentarer:

Erica sa...

Meningsfullt är nyckeln :)

Joakim sa...

www.lingofriends.com