19 januari 2010

Framtidstema, del 2

Jaha, så har vi nu satt igång. Eleverna är igång och deras idéer om hur framtiden kan tänkas att bli är väldigt spännande. Här pratar vi om mat, färdigförpackade i ett enda kit (mat, dricka och ev tillbehör), bara att slängas in i micron. Andra elever arbetar i Phun för att skapa framtidens farkoster, svävare och tidsmaskiner. Det har under dagen suckats, både här och där. Jag har frågat om det har varit jobbigt, men suckandet har förklarats med att de är så koncentrerade och fokuserade.

För att sätta in framtiden i ett historiskt perspektiv har vi idag tittat på olika strömmade filmer från SLI. Eleverna var väldigt intresserade av de svartvita filmerna som visades från början av 1900-talet där vi bl a såg ångbåtar, ånglok, flickor i förkläden, alla herrar i hatt, kvinnor i hatt och klänning, cykeln som var väldigt ovanlig, automobilen för de rika - häst och vagn för de fattiga, griffeltavlor, skamvrår och mycket annat. Det var intressant att höra deras tankar om det som de hade sett,

Under framtidstemat ska eleverna ta två bilder med digitalkameran och reflektera kring det de har fotograferat. Jag ser fram emot när de i slutet av temat har fått ihop sina bilder med sina reflektioner i någon sorts presentationer. Hade tänkt haft med elevernas reflektioner från idag men de blev kvar i skolan.

Inga kommentarer: