09 december 2009

e eller ä -

En elev kom på en ny bokstav idag:

ë
- Den kan man använda om man är osäker på om ordet stavas med e eller ä, förklarade eleven.
- JÄTTESMART, tycker jag.

5 kommentarer:

Joakim sa...

hmhm källkritik fröken

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%8B

Anonym sa...

Fler bokstäver åt folket! :)

/Joachim

Öpedagogen sa...

Hmhm källkritik .... För den här eleven var det iaf en helt ny bokstav och en riktigt bra reflektion kring stavning =), väl värt att skriva om på Öpedagogen.

Joakim sa...

ok jag kan förstå poängen med att eleven upptäckte ett tecken som han inte hade sett innan - dock förstod jag det som att ingen hade gjort det innan. Och då granskade jag din blogg för att du sa på den att din elev kommit på en ny bokstav....

Jag gillar iaf dig och din blogg ...

När det gäller Phun så undrar jag om du har egen installationsrätt eller om du mste beställa en installation av IT. Då Måste programmet packas till rätt format MSI för att fungera på nätverket. Vilket jag inte tror IT vill göra.

När det gäller Stockholm fick jag aldrig phun pga av detta och nu har de inga program alls utan ska betala 78 000 000 kr för att packa programmen efter sin nya upphandling ... !?!?!?

Joakim V


Ää Ëë Ḧḧ Ïï N̈n̈Öö Tẗ Üü Ẅẅ Ẍẍ Ÿÿ
kanske kan din elev vara intresserad av dessa umlaut

Öpedagogen sa...

Ja det är inte lätt att var så tydlig som man vill i skrift alla gånger - det är knepigt att skriva. Kan vara bra för en lärare att få känna på när man ska få elever att skriva så tydligt som möjligt. Tack för ditt engagemang och jag välkomnar dig åter =). Jag tar med mig de nya bokstäverna till min elev så får vi se vad som tänks kring dem. Återkommer om något nytt uppdagas.

Ja det där med Phun verkar vara en knepig sak.... Jag måste beställa av ITC, därav mitt morrande på Twitter ;)