25 april 2009

Politikerbesök

Hade besök av två politiker från vår nämnd igår. De ville se vår skola, träffa elever och personal se verkligheten och inte vår skola som en "pappersprodukt". Det blev många och långa diskussioner. Utifrån dessa diskussioner inser jag att politiker inte riktigt vet vad det är de beslutar om.

Politikerna var positivt överraskade över att vi var så positivt inställda till vår verksamhet, trots nedskärningar och skolor som eventuellt ska läggas ner. Jaha, vad ska vi vara då? Gå och deppa, göra eleverna oroliga och bara vänta på domedagen? Nej, så är inte verkligheten i den svenska skolan. Vi har ett uppdrag som vi ska uppfylla, oavsett nedläggningshot eller nedskärningar.

Är dessa skolbesök ett spel för galleriet eller påverkar det kommande beslut? Jag tror snarare det första.
Bild: Öpedagogen

4 kommentarer:

christermagister sa...

Kanske är det mest ett spel för gallerierna, men förhoppningsvis kan det ändå medföra att de tar sig en extra funderare nästa gång de ska ta ställning till ett förslag som är grundat i hur hemsk den svenska skolan är; styrd mer av gnälliga lärare och våldsamma ligister än engagerade pedagoger och nyfikna och kloka barn och ungdomar.

Inga sa...

För några år sedan bjöd vi in skolpolitikerna i kommunen till eftermiddagsfika med oss. Det var intressant att samtala med dem. Vi upptäckte som ni att de inte visste vad de beslutade om eller hur deras beslut skulle påverka oss. Vi tror att de fick tänka till ett tag. Vi tog bl a upp hur resurserna fördelades mellan rektorsområdena och skolorna. Det skulle resultera i en översyn av behoven. Jag kan inte påstå att vi har fått mer pengar sen dess. De hamnade nog i de skolorna som har fler invandrarelever än vad vi har.

Öpedagogen sa...

Inga: Nej det verkar inte som om politiker och skola hör ihop... konstigt tycker jag som är en av de som jobbar på golvet.

Janne sa...

Vi hade en ordförande i förvaltningen som uttalade sig (om sin egen kompetens) vid ett stormöte om en skolnedläggning så här: "Jag vet hur det är att arbeta med barn, för jag har sommarjobbat fem veckor på dagis"...
Sen var det politik på heltid, inte ett riktigt jobb... Skulle vara förbjudet!