06 april 2009

Högstadietjejer utbrända av prestationsångest

Ja du Björklund .....

http://www.dn.se/opinion/debatt/hogstadietjejer-utbranda-av-prestationsangest-1.838515

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske ska de surfa lite mindre på facebook, chatta lite mindre med polarna på mobilen och koncentrera sig på skolan.

Är det någon part som brister så är de föräldrarna som tycks totalt oförmögna att sätta några som helst gränser för sina barn idag.

Tyvärr tror många föräldrar att skolan är till för att uppfostra barnen.

Bobo sa...

Intressant artikel du länkat till. Den är nog tyvärr sann också, det kan man förstå när man jobbar i den världen. Det är många ungdomar som har det otroligt jobbigt, och så ska läggas fokus för att hjälpa dem, på fel saker. Elevhälsan är nödvändig men den måste användas på rätt sätt och vara lättillgänglig.

Hittade hit från femfemmans blogg, roligt att ha hittat dig =)
Bodil

Öpedagogen sa...

Anonym: Att surfa, chatta och ha sin mobil tillgänglig är en del av våra barns liv idag. Det spelar ingen roll om de är 8 eller 15 år, ovanstående saker har kommit för att stanna och det måste vi vuxna acceptera. Tar du bort det så tar du bort en del av deras liv - konstigare än så är det inte. HItta eleverna där de befinner sig och du har också hittat intresserade elever....

Bobo: Kul att du hittade hit! Det är alldeles för många barn som mår dåligt av många olika orsaker. Vi vuxna måste vara viktiga vuxna och finnas till, oavsett vilken yrkestitel vi har när vi arbetar i skolan.