25 januari 2009

Matematikjeopardy

Det är roligt att göra Jeopardyspel! Men det är desto roligare att spela spelet tillsammans med eleverna. Eleverna är eld och lågor när vi väl sätter igång. Forskning säger ju att man lär när man har roligt - tänk vad vi lär!

Det får bli premiärspelet på Smartboarden nu i veckan. Sen kan vi vidareutveckla idéen - eleverna kan göra egna Jeopardyspel. Det är kul med IT och datorer. Det är kul med matematik ...


5 kommentarer:

Morrica sa...

Matematik är buskul, jag är fullständigt förbryllad över hur den känslan kan förvandlas till ångest och rädsla, måsten och tvång när barnen blir ungdomar. Vart tar leken vägen? Skratten? Det roliga, spännande, coola häftiga med matematik? När de kommer upp till oss på gymnasienivå finns sällan ett spår kvar av glädjen för matematiken, var på vägen försvann den?

Anna - lärare för nyanlända sa...

Vad kul! Jag ser fram emot att få läsa ännu mer om allt ni gör!

Caroline sa...

Visst är det kul! Hoppas bara att alla elever kan känna att matte inte bara är att räkna i matteboken! Vill ha en smart board!!!!

Fröken T sa...

Hoppas du lägger in din matematikjeopardy på smartklubben eller/ och lektion.se så vi andra kan få ta del av den. Goda idéer är till för att spridas :)

Öpedagogen sa...

Morrica - Jag tror att lärarna är en stor orsak till att nyfikenheten försvinner. En osäker elev ska inte enbart sitta och fylla i en matematikbok. Matematik är ett kommunikationsämne - matematik ska diskuteras och pratas om.
Anna - vi får se..
Caroline - du får säkert en snart om jag känner dig.
FrökenT - visst ska jag det, ska bara få igång Smartboarden...